събота, 17 януари 2015 г.

Пролет/Лято 2015 грим и прическа трендове

От Уудсток вълни до лъскава кожа и завръщането на червените устни, вижте визиите, които се появяват отново и отново на модните представяния пролет / лято 2015.




Чисто лице

Тази година ще заложим на естественото излъчване.От само-коректор визията на Проенза Шулер до измивам косата си и тръгвам на Драйс вон Нотен и Исабел Марант.Това не е първият път, в който сме свидетели на едва доловима задкулисна красота, но е първият път, в който виждаме моделите да дефилират без абсолютно никакъв грим, както беше и на шоуто на Марк Джейкъбс.
 

Цвят лилав

Какъв е цветът на сезона, когато става дума за очен грим?Лилавото - какъвто и да е красив люляк/Дерек Лам/ или дълбоко опушеното грозде/Вера Уанг/. На шоуто на Матю Улямсън бе повече виолетово от 70-те, докато леданата лавандула измести кораловите устни на представянето на Сали Лапойнт.

Завръщането на алените устни

Феновете на червилото се радваха на всеки един нюанс на червеното, с който моделите представиха  колекциите за Пролет/Лято 2015 .На шоуто на Мисони бяха с оранжев отенък, на Бърбъри Прорсум и Зак Посен бяха смело червени, а на Топшоп Юник и Долче и Габана устните на моделите бяха в най-богатите ягодови няанси.

Разделянето на косата

Със запазването на тенденциите този сезон за истинска красота, разделянето на косата се носи нито на една страна, нито точно в средата - по скоро е все така накриво, както ни показаха Джонатан Саундърс, Кристиан Диор, Кло и Роберто Кавали за по-истинско усещане.


Следващата стъпка за веждите

Големите и гъсти вежди се бяха наложили като тенденция по подиумите няколко сезона подред, но тази година правим крачка напред.На шоуто на Прада и Миу Миу веждите на моделите бяха тънко изрисувани с молив, а на това на Александър Уанг и Живенши моделите бяха с изсветлени, почти невидими вежди.
 

Позлатени накити

Този сезон перфектния завършек на визията е блясъкът от злото или сребро.Пиърсингите намериха своето място благодарение на Родарте /вежди декорирани с шипове/ и Драйс ван Нотен /имитация на пиърсинг на устната нарисуван със златен туш/.Други аксесоари актуални за сезона ще бъдат кръгли метални шноли в задната част на косата/Селин/ или малки златни мидени черупки и моркси звезди за романтични прически/Валентино/.

Анти котешко око

Черната очна линия никога не излиза от мода, но начинът, по който да я носите за Пролет/Лято 2015 е като линията започва от средата на окото и продължава до външното ъгълче, както ни показаха Селин, Прада и Нарцизо Родригес или дебела, подчертаваща линия на долния клепач ала Просто Кавали.Но не като ретро котешкото око - дръжте линията права и силна за истински графичен ефект. Ако сте отегчени от черното, пробвайте трика на Питър Филипс на шоуто на Фенди и Кристиан Диор, където на мястото на очната линия той поставя ленти цветна пластмаса или плат или друг вид тъкан.
 

Повече сияние

Без повече тежко-напудрената матова кожа - влажен ефект на ревютата на Марни, Симон Рока и Дона Каран и с гланц за устни върху клепачите, за да отразяват светлината от Такон и Блумарин.Думата "влажен" беше използвана дори и при Марк от Марк Джейкъбс и Мисони, а Андрю Гилмор отиде доста далеч като създаде влажен ефект, благодарение на овлажняващи перли, които приложи на лицата на моделите на шоуто на Тийтъм Джоунс.И още Прабал Гурунг, Жан-Пиер Браганза и ММ6, където влажния ефект се прилага и на косата.

Уудсток момиче

Най-големите модни вдъхновения за пролетта идват от 70-те години - мъничко деним, деним и още деним - така че е от значение, че ерата си има своя миг на красота.Уудсток вълните бяха на шоуто на Емилио Пучи, Маркеса и Ана Суи, докато Блестящите очи в House of Holland и нарисуваните звезди на лицата на моделите на Томи Хилфигър носеха вибрациите на 70-те.

Ниската конска опашка

На вафли/Стела Макартни/, стил време за лягане/Жанбатиста Вали, спортна/Александър Уанг/ и с мокър ефект/Прада/ - както и да носите конската опашка през пролетта, връзвайте я ниско в долната част на тила, което е направило почти универсално носенето на конска опашка по този начин за модните ревюта.

Няма коментари: